Fractional Laser

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το Fractional Laser

⇒ Τί είναι το Fractional Laser;

To Fractional Laser είναι η επιλεκτική έκλυση δέσμης θερμικής ενέργειας με τη χρήση ενός κλασματικού laser , με συνηθέστερη εφαρμογή το laser διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Διαφέρει από παλαιότερες μορφές laser γιατί στοχεύει ακριβώς στο σημείο που μας ενδιαφέρει χωρίς να πλήττει διπλανά σημεία πέραν του σημείου  εφαρμογής. Η έκλυση θερμικής ενέργειας προκαλεί μερική καταστροφή των κολλαγόνων ινών στο χόριο (δηλαδή το στρώμα κάτω από την επιδερμίδα) την οποία το δέρμα αντιμετωπίζει με την παραγωγή νέων ινών κολλαγόνου από τους ινοβλάστες, που αντικαθιστούν τις κατεστραμμένες ίνες(κολλαγονογένεση). Το αποτέλεσμα είναι δέρμα σφριγηλό, λαμπερό, υγιές, με βελτίωση των λεπτών ρυτίδων και ατελειών του προσώπου.

 

Στο δερματολογικό μας ιατρείο χρησιμοποιείται η πλέον σύχρονη θεραπεία fractional RF που γίνεται με το μηχάνημα VENUS VIVA.

Η θεραπεία Venus Viva™ είναι μια πρωτοπόρος και ασφαλής θεραπεία για όλους τους τύπους δέρματος. Η θεραπεία χρησιμοποιεί την επαναστατική τεχνολογία της Νάνο-Κλασματικής Ραδιοσυχνότητας (Ρ/Σ)™ (NanoFractional RadioFrequency) και της μοναδικής τεχνολογίας SmartScan™. η οποία προσφέρει ανώτερα αποτελέσματα μέσω της επιλεκτικής  παραγωγής θερμότητας στην επιδερμίδα, ελαχιστοποιώντας την πιθανή αίσθηση δυσφορίας του ασθενή και αυξάνοντας την ικανοποίησή του. Η τεχνολογία της Νάνο-Κλασματικής Ραδιοσυχνότητας (Ρ/Σ)™ διανέμει ενέργεια διαμέσου του χορίου στην επιδερμίδα, και μέσω της παραγωγής θερμότητας ενεργοποιεί την ανάπλαση της επιδερμίδας, αναγεννώντας το κολλαγόνο και θέτοντας σε λειτουργία την παραγωγή ινοβλαστών, με αποτέλεσμα την αναδιαμόρφωση των ιστών.

 

∇ Ποια προετοιμασία απαιτείται για το VENUS VIVA;

Πριν την εφαρμογή του VENUS δεν απαιτείται καμία προετοιμασία.

Προηγείται όμως λήψη ιατρικού ιστορικού και ενημέρωση από τον δερματολόγο για τη διαδικασία της εφαρμογής και το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Ο δερματολόγος είναι ο αρμόδιος να κρίνει αν ο ασθενής μπορεί να υποβληθεί στη θεραπεία, εφ’όσον εντός των τελευταίων 6 μηνών:

 • δεν έχει λάβει ισοτρετινοΐνη
 • δεν έχει υποστεί χειρουργική επέμβαση η περιοχή θεραπείας
 • δεν έγινε έγχυση τοξίνης/κολλαγόνου/λίπους ή άλλου βιολογικού υλικού

Τονίζεται ,τέλος, η αποφυγή λήψης μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (ΜΣΑΦ) μία εβδομάδα πριν και μετά από κάθε θεραπευτική συνεδρία.

Για περιορισμό οποιασδήποτε ενόχλησης ή πόνου 30 λεπτά πριν τη θεραπεία εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα στο σημείο εφαρμογής. Κατά τη διάρκεια αναμονής για τη δράση της αναισθητικής κρέμας δίνονται οδηγίες και συμβουλές που θα πρέπει να ακολουθήσεις.

 

 

♦ Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Η διάρκεια μιας μέσης θεραπείας είναι περίπου 30 λεπτά άρα μαζί με την αναμονή με την αναισθητική κρέμα υπολογίζουμε συνολικά ότι απαιτείται 1 ώρα για ένα ραντεβού θεραπείας με Venus Viva.

 

 

⊕ Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Ο αριθμός των θεραπειών που απαιτείται συνήθως είναι 2-3 θεραπείες ανά 1- 1,5 μήνα για μια περιοχή αλλά σε μεγάλο βαθμό αυτό διαφοροποιείται από ασθενή σε ασθενή, ανάλογα με το είδος και την έκταση της δερματικής βλάβης και την ηλικία του ασθενούς.

Έτσι, οι κηλίδες και οι δυσχρωμίες αντιμετωπίζονται πολύ γρηγορότερα ενώ οι ουλές της ακμής ή οι βαθιές ρυτίδες και η σύσφιξη απαιτούν περισσότερο χρόνο γιατί η παραγωγή νέου κολλαγόνου χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να γίνει.

Ακόμα και από την 1η συνεδρία όμως έχουμε αποτελέσματα ορατά και αντιληπτά στην ποιότητα του δέρματος, τη βελτίωση στους ανοικτούς πόρους, στην ομοιομορφία του χρώματος του δέρματος και έτσι απολαμβάνουμε από την αρχή δέρμα φωτεινό,λαμπερό και πιο νεανικό. Κάθε συνεδρία που γίνεται βελτιώνει όλο και περισσότερο το αποτέλεσμα. Άρα, πολύ σύντομα μετά τη θεραπεία σας θα απολαύσετε τα άμεσα και μακροπρόθεσμα οφέλη της.

 

∠ Τί να προσέξεις μετά τη θεραπείας με VENUS VIVA;

 • Αμέσως μετά τη θεραπεία υπάρχει ερυθρότητα και αίσθημα καύσου, το οποίο αντιμετωπίζεται με ιαματικό νερό ή σπανιότερα καταπραϋντικής μάσκας στο ιατρείο. Δεν απαιτείται ψύξη μετά τη θεραπεία. Το ήπιο αίσθημα καύσου μπορεί να αντιμετωπισθεί με δροσερό αέρα, δροσερά (όχι παγωμένα) επιθέματα και ιαματικό νερό.
 • Χρήση ενυδατικής κρέμα μόνο 24 ώρες μετά από κάθε θεραπεία και κατόπιν θα πρέπει να απλώνεται τακτικά σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας.Την πρώτη εβδομάδα προτείνεται χρήση αναπλαστικής ενυδατικής κρέμας ενώ μετά από 7-10 ημέρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλες κρέμες.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιείτε Μέικ απ μόνον αφού παρέλθουν 24 ώρες μετά από κάθε θεραπεία, εάν το επιθυμείτε, εκτός εάν εμφανιστεί ανεπιθύμητη αντίδραση στην περιοχή. Γενικά, 24 ώρες μετά τη θεραπεία, οι ασθενείς μπορούν να χρησιμοποιούν κανονικά σαπούνια, αλλά όχι αποξεστικά σαπούνια ή απολεπιστικά μέσα.
 • Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ημερών μετά τη θεραπεία, θα πρέπει να επιδειχθεί προσοχή ώστε να μη συμβεί τραυματισμός στην περιοχή που υποβλήθηκε σε θεραπεία. Τα καυτά μπάνια, μασάζ, κ.λπ. θα πρέπει να αποφεύγονται. Το δέρμα πρέπει να διατηρείται καθαρό για να αποφευχθεί οποιαδήποτε μόλυνση ή λοίμωξη. Οποιαδήποτε μηχανική ή θερμική βλάβη στην περιοχή πρέπει να αποφεύγεται.
 • Ο ασθενής πρέπει να χρησιμοποιεί αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας (τουλάχιστον 30 SPF) και να προστατεύει την περιοχή που υποβλήθηκε σε θεραπεία από τον ήλιο για ένα τουλάχιστον μήνα μετά τη θεραπεία.
 • Το μαύρισμα οποιουδήποτε τύπου (έκθεση στον ήλιο, κρεβάτια μαυρίσματος και λοσιόν για τεχνητό μαύρισμα χωρίς ήλιο) δεν επιτρέπεται στις περιοχές θεραπείας κατά τη διάρκεια ολόκληρης της θεραπείας. Το μαύρισμα μετά τη θεραπεία μπορεί να προκαλέσει υπερμελάγχρωση.
 • Η θεραπεία δεν καίει το δέρμα, αλλά προκαλεί μια απολύτως ελεγχόμενη «εξάχνωση» της επιδερμίδας, μια βαθιά και έντονη θερμική διέγερση που οδηγούν στην ανάπλαση και αναζωογόνησή του δέρματος. Έτσι δεν καταστρέφει το δέρμα και δεν προκαλεί ανεπανόρθωτες βλάβες.

 

⊂ Μπορεί να συνδιαστεί με άλλες θεραπείες;

Το Vevus viva μπορεί να συνδυαστεί με άλλες αντιγηραντικές θεραπείες αρκεί να προηγείται αυτών γιατί αν για παράδειγμα γίνει σε περιοχή όπου έχει εφαρμοστεί βοτουλινική τοξίνη τότε θα αποδυναμώσει το αποτέλεσμα της τοξίνης. Μετά την παρέλευση 6μήνου όμως σε περιοχή όπου έγινε έγχυση τοξίνης ή υαλουρονικού μπορεί να γίνει θεραπεία με fractional laser. Επίσης, μετά το πέρας των θεραπειών με Venus Viva μπορεί να εφαρμοστεί τοξίνη, υαλουρονικό οξύ ή μεσοθεραπεία.

 

? Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα των θεραπειών με VENUS VIVA;

Τα αποτελέσματα που γινονται αντιληπτά από την 1η κιόλας εφαρμογή βελτιώνονται ολοένα και περισσότερο με τις επόμενες συνεδρίες αλλά και μετά το τέλος αυτών καθότι η κολλαγονογένεση ενεργοποιείται με τις θεραπείες αλλά αποδίδει τα οφέλη της με το χρόνο.

Τα αποτελέσματα εξαρτώνται και από τη συμπεριφορά μας απέναντι στο δέρμα μας, την ενυδάτωση που του προσφέρουμε ,τη γενικότερη φυσική κατάστασή  μας και τη διατροφή μας και την τήρηση των συμβουλών των ειδικών για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος και την καθυστέρηση της φθοράς του χρόνου και της πρόληψης.

Όσον αφορά τη θεραπεία με το Venus Viva συστήνεται ως συντήρηση να γίνεται 1 επαναληπτική συνεδρία κάθε έτος.

 

 

⊕ Σε τι διαφέρει το VENUS VIVA από άλλα μηχανήματα Fractional Laser;

 • Συνδυάζει 2 τεχνολογίες μαζί καθώς χρησιμοποιεί την επαναστατική τεχνολογία της Νάνο-Κλασματικής Ραδιοσυχνότητας (Ρ/Σ)™ (NanoFractional RadioFrequency) και της μοναδικής τεχνολογίας SmartScan™.με διπλά οφέλη στην κολλαγονογένεση και τη σύσφιξη του δέρματος.
 • Είναι πιο ανεκτό και ανώδυνο.
 • Έχει μηδενικό χρόνο αποχής και ανάρρωσης καθώς η άμεση ερυθρότητα διαρκεί πολύ λίγη ώρα ενώ ήδη από την επόμενη ημέρα το δέρμα δεν φαίνεται ότι έχει υποστεί κάποια επεμβατική διαδικασία,ενώ με τα συνήθη Fractional Laser απαιτούν χρόνο αποκατάστασης μιας εβδομάδος περίπου.

Η τάση πλέον στις αισθητικές επεμβάσεις, σε ότι αφορά την θεραπεία ουλών, ρυτίδων, ραγάδων και γενικότερης αναγέννησης και σύσφιξης της επιδερμίδας, είναι οι γρήγορες, αποτελεσματικές και με μηδενικές παρενέργειες πράξεις.

 

Το Venus Viva προσφέρει αυτό ακριβώς!

Θεραπεία με Venus Viva™

Μετά από 3 θεραπείες με Venus Viva™ 

Θέλετε να κλείσετε το ραντεβού σας;

Καλέστε μας 210 8217561 ή κλείστε το ραντεβού σας ηλεκτρονικά