Τριχοσκόπηση, τριχοριζόγραμμα, trichotest

Τριχοσκόπηση

Είναι μια μη επεμβατική μέθοδος δερματοσκόπησης του τριχωτού η οποία μας δίνει πληροφορίες για τη διάγνωση παθήσεων του δέρματος και των τριχών όπως η γυροειδής αλωπεκία, ο δισκοειδής ερυθηματώδης λύκος, θυλακικός λειχήνας, πρόσθια ινωτική αλωπεκία, σμηγματορροικη δερματίτιδα, τριχοτιλλομανία, μυκητιάσεις τριχωτού κλπ. Χρησιμοποιείται δερματοσκόπιο χειρός ή ψηφιακό.   Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποτρέψει τη λήψη βιοψίας και αν όχι σίγουρα βοηθάει την επιλογή σωστού σημείου λήψης για τη βιοψία ώστε να είναι διαγνωστική.

Τριχοριζόγραμμα

Είναι μια ειδική, μη επεμβατική εξέταση με την οποία λαμβάνουμε πληροφορίες για την μορφολογία της τρίχας (τριχικός θύλακας,στέλεχος),την ποιότητα και πυκνότητα των τριχών ενώ κατηγοριοποιεί την τρίχα στη φάση ανάπτυξης της .Με τον τρόπο αυτό βλέπουμε αν οι τρίχες ακολουθούν την φυσιολογική πορεία ζωής τους και ανάλογα με τη διαταραχή που θα διακρίνουμε στον κύκλο ζωής τους ή την ποιότητα τους μπορούμε να οδηγηθούμε σε συμπεράσματα σχετικά με τα αίτια και τη διάγνωση και το σημαντικότερο, να δώσουμε στοχευμένα την κατάλληλη θεραπεία. Πρόκειται ,λοιπόν , για μέθοδο ασφαλή, με ακριβή αποτελέσματα για τη διάγνωση και παρακολούθηση παθήσεων των τριχών αλλά και για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της θεραπείας.

Πότε να κάνω τριχοριζόγραμμα;

Τριχοριζόγραμμα κάνουμε όταν ο δερματολόγος κρίνει ότι έχουμε κάποιο οξύ ή χρόνιο πρόβλημα για τη διάγνωση του οποίου χρειάζονται πληροφορίες σχετικές με την μορφολογία των τριχών και τις διαταραχές στον κύκλο ζωής των τριχών. Παθήσεις όπως όπως η ανδρογεννητική αλωπεκία, η τελογενής τριχόρροια, η χρόνια διάχυτη αλωπεκία, αλλά και παθήσεις του θυρεοειδή και η αναιμία που επηρεάζουν την ποιότητα των τριχών απαιτούν τριχοριζόγραμμα για σωστή διάγνωση και χορήγηση εξατομικευμένης θεραπείας.

Τί πληροφορίες μας δίνει;

Με το τριχοριζόγραμμα μπορούμε να εξετάσουμε τόσο το στέλεχος όσο και τον τριχικό θύλακα. Με τις διαταραχές του στελέχους γίνεται η διάγνωση κυρίως συγγενών , κληρονομικών, παθήσεων των τριχών.

Με την εξέταση του τριχικού θύλακα κατηγοριοποιούμε τις τρίχες ανάλογα με τη φάση ανάπτυξής τους. Φυσιολογικά χάνουμε 50-100 τρίχες τη μέρα και από αυτές που υπάρχουν στο τριχωτό της κεφαλής πάνω από 80% είναι αναγενείς τρίχες(φάση πλήρους ανάπτυξης), ως 2% καταγενείς (μεταβατική φάση)και λιγότερο από 20% τελογενείς (φάση ανάπαυσης πριν πέσουν) , ενώ μπορεί να υπάρχουν 1-3% δυστροφικές (κακής ποιότητας ) τρίχες. Ανάλογα με την απόκλιση από τα φυσιολογικά ποσοστά ο δερματολόγος θα διαγνώσει την πάθηση και θα συστήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Πώς γίνεται το τριχοριζόγραμμα;

Για να γίνει η λήψη βασική προϋπόθεση είναι να είστε άλουστοι για 3-4 ημέρες.

Με ένα ειδικό εργαλείο ο δερματολόγος θα κάνει λήψη συνολικά 50 τριχών. Η λήψη γίνεται επιλεκτικά και ανώδυνα από διάφορα σημεία του τριχωτού. Ακολουθεί επεξεργασία των τριχών και μικροσκόπηση από τον εξειδικευμένο δερματολόγο.

Γιατί είναι σημαντικό το τριχοριζόγραμμα πριν δοθεί θεραπεία;

Γιατί προσφέρει ακριβή αποτελέσματα για τη διάγνωση της τριχόπτωσης ώστε να μην καθυστερήσει η αντιμετώπιση με λάθος θεραπεία. Στην εποχή μας ,όπου υπάρχει πληθώρα ακριβών και μη συνταγογραφούμενων  σκευασμάτων είναι σκόπιμο να λαμβάνει κανείς τη σωστή θεραπεία για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και να μην ακολουθεί  τυφλά άστοχες και δαπανηρές αγωγές από τις οποίες δεν θα υπάρξει θεραπευτικό αποτέλεσμα και έχει χαθεί σημαντικός χρόνος για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

TrichoTest ™

Γενετικό τεστ για την αλωπεκία (τριχόπτωση)

Το TrichoTest™ είναι ένα γενετικό τεστ τελευταίας τεχνολογίας μικροσυστοιχιών DNA με περισσότερες από 50 δημοσιευμένες μελέτες να υποστηρίζουν την επιστημονική βάση του.  Εξατομικεύει και βελτιώνει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας αναλύοντας 48 γενετικές παραλλαγές στα 13 γονίδια που έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι σχετίζονται με την τριχόπτωση.

Προηγμένη, ασφαλής και αξιόπιστη εξατομικευμένη θεραπεία της αλωπεκίας, βασισμένη στο γενετικό προφίλ του ασθενούς και σε κλινικά δεδομένα.

 

Η εφάπαξ εξέταση είναι εντελώς ανώδυνη για τον ασθενή, καθώς χρησιμοποιείται DNA από κύτταρα σιέλου που συλλέγονται από το δερματολόγο με το βαμβακοφόρο στυλεό συλλογής δείγματος (αποστειρωμένη μπατονέτα) από το εσωτερικό της παρειάς (μάγουλο).

 

Έτσι, με το συνδυασμό της ανάλυσης των γενετικών παραγόντων, της κλινικής εξέτασης και του ιατρικού ιστορικού επιτυγχάνεται πλήρη κατανόηση των παραγόντων που οδηγούν στην ανάπτυξη της αλωπεκίας και ο δερματολόγος είναι σε θέση να προτείνει μία ολοκληρωμένη εξατομικευμένη θεραπεία με συγκεκριμένες θεραπευτικές ουσίες που θα είναι πιο αποτελεσματικές και σε δοσολογία προσαρμοσμένη για κάθε ασθενή.

 

Τα εξατομικευμένα φάρμακα (γαληνικά σκευάσματα) παρασκευάζονται από το φαρμακοποιό σας.

 

Πλεονεκτήματα TrichoTest™

  • Επιτρέπει την ακριβή επιλογή των αποτελεσματικότερων δραστικών ουσιών και στην κατάλληλη δοσολογία για τη θεραπεία της τριχόπτωσης για κάθε ασθενή εξατομικευμένα εξοικονομώντας χρόνο και κόστος σε θεραπείες που μπορεί να μην ανταποκριθεί ο ασθενής
  • Είναι μη επεμβατική, αξιόπιστη εξέταση που γίνεται εφάπαξ
  • Χαρακτηρίζεται από αποτελεσματικότητα της τάξεως του 99,9% κατά τον γενετικό προσδιορισμό
  • Χάρη σε ένα δοκιμασμένο αλγόριθμο, για τον οποίο εκκρεμεί ευρεσιτεχνία, επιτυγχάνεται μια εξατομικευμένη θεραπεία μεταξύ ενός συνόλου >175 εκατομμυρίων εναλλακτικών θεραπευτικών αγωγών

Θέλετε να κλείσετε το ραντεβού σας;

Καλέστε μας 210 8217561 ή κλείστε το ραντεβού σας ηλεκτρονικά